Omgeving

Katwijk

Katwijk is een badplaats en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het ligt direct aan de kust aan de zuidkant van de Bollenstreek, met Katwijk aan Zee als woonkern. Het strand van Katwijk aan Zee staat bekend als één van de schoonste stranden van Nederland, met fraaie jonge duingebieden en een sfeervolle boulevard. Kortom, een fantastische plek om te wonen met gezelligheid en ontspanning om de hoek! 

Bereikbaarheid

Het vissersdorp is gelegen rondom de N206 en de A44. Zo bent u met 20 minuten rijden in Leiden en binnen een kleine drie kwartier in Den Haag, Haarlem of Amsterdam. Ook gaan er verschillende busverbindingen vanuit Katwijk naar deze steden toe. Mocht u verder landinwaarts willen, bent u met een half uur rijden op de A4.  

Gezellig genieten

In Katwijk zijn allerlei voorzieningen te vinden. De boulevard langs het strand telt tientallen restaurants en strandpaviljoens, waar u heerlijk in de zon op het terras kunt zitten met uw voeten in het zand. Direct grenzend aan de boulevard ligt één van de vier winkelgebieden. Slenter door de sfeervolle straatjes met winkeltjes, of ga langs bij één van de gezellige eetgelegenheden. In het dorp bevinden zich ook meerdere supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Wilt u een dagje uit? Vaar mee op de pendelboot naar Leiden en geniet ondertussen van een prachtige boottocht. 

Natuur & cultuur

Voor natuurliefhebbers heeft Katwijk veel te bieden. Zo kunt u een heerlijk over het strand lopen, of een wandeling maken door de open duinen of bossen. Er is veel historie te vinden, zoals de monumentale Duitse bunker en de oude watertoren. U kunt nog meer cultuur ontdekken via de Monumentenfietsroute door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Als kunstenaarsdorp beschikt Katwijk tevens over zes musea die u kunt bezoeken.  

Zin in een actieve dag? Voor sportliefhebbers is ook het strand van Katwijk een ideale plaats. Leer surfen bij één van de surfscholen of doe mee met een les strand yoga om heerlijk tot rust te komen. Op het strand vinden ook jaarlijks muziekevenementen plaats waar jong en oud welkom is, zoals het Noordzee Zomer Festival en Haringrock.  


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring